Om Storbandet

Last Updated on 21. desember 2022 by Vegar

Oslo Politiets storband har flere ganger dukket opp i Oslo Politiorkesters historie. I forbindelse med innflyttingen i Politihuset i 1978, ble det på ny blåst liv i storbandet.

Storbandet spilte bl.a. til VM i ti-dans i den store Skedsmohallen på Lillestrøm. Bandet spilte så fint at proffe dansere og tilhørere roste musikerne opp i skyene. Det sier ikke så lite når et slikt kresent publikum og aktører var fornøyd. Det er fortsatt en del musikere med i Oslo Politiorkester som spilte for profesjonelle dansere på parketten under verdensmesterskapet i 1981.

Storbandet utgav i 1984 LPen/kassetten: “Politiet på sporet”, i anledning Oslo Politiforenings 90 års jubileum. På platen hadde storbandet med seg Benny Borg, Hanne Krogh, Per Müller og Ellen Nikolaysen. Her er sporene fra denne LPen/kassetten. Storbandet spilte også med på en CD som ble utgitt da Norsk Ukeblad fylte 60 år i 1993.

Storbandet lå etter dette brakk en periode, men ble vekket til live igjen som et prosjekt til Norsk Politimusikfestival (NPMF) i Stavanger i 2008 og har vært i aktivitet siden. Bandet har vært fast innslag på bankettene til NPMFene siden 2008.

Politiets storband spiller på Lancelot, Asker jazzklubb, 10.12.2022 med solist Majken Christiansen

Vi har spilt for både Kripos, og Oslo Politiets pensjonistforening, sine 50 års jubileum. Dessuten flere oppdrag for eksterne jubilanter, som har hyret bandet for å spille til dans. Og det er mulig å booke oss for nye oppdrag.

Her ligger og kommer endel lydklipp fra storbandet med sin nåværende besetning.

Og her er noen kommentarer fra våre oppdrag:

«..det ble en fantastisk kveld igår, takket være et utrolig bra storband. Gjestene var mektig imponert» – skrev vår oppdragsgiver etter konserten vår 22.10.11.

«Vi ville bare takke for flott musikk på lørdag! Sangvalgene var ypperlige og det var fantastisk gøy å danse. ..Så nok en gang, tusen hjertelig takk!» – skrev våre oppdragsgivere etter konserten vår 05.10.13.